فیلم مردن در آب مطهر؛ انتها کار برادران محمودی؟

به گزارش وبلاگ تاوافی، با پسری روبه رو هستیم که عظیم ترین هدف و دغدغه اش در زندگی مهاجرت است و هدف فیلم هم این است که به ظاهر دغدغه های او برای انجام این کار سخت را به تصویر بکشد. در ابتدا و برای آن که بار درام فیلم افزایش پیدا کند با یک داستان عاشقانه طرف هستیم.

فیلم مردن در آب مطهر؛ انتها کار برادران محمودی؟

مردن در آب مطهر ساخته آخر برادران محمودی که به کارگردانی و نویسندگی نوید و تهیه نمایندگی جمشید است، انتقاد های فراوانی را به سمت این دو برادر روانه نموده است. اما چرا نمی توان به راحتی از فیلم مردم در آب مطهر گذشت؟

مردن در آب مطهر فیلم بدی است، اگر در جست و جوی خود در خصوص این فیلم به این عبارت برنخورید، عجیب است. بعضی آن را فیلمی نژادپرستانه می دانند و بعضی دیگر آن را فیلمی کلیشه ای و خاتمه کار برادران محمودی.

برادران محمودی قابل دفاع هستند؟

نوید و جمشید محمودی که در سینما به برادران محمودی شهره هستند بیش از یک دهه است که در سینما فعالیت دارند. نوید برادر عظیمتر است که در حوزه های کارگردانی، تهیه نمایندگی و نویسندگی فعالیت داشته است.

او از 6 سالگی مهاجر شده و تا کنون در بیش از 101 جشنواره بین المللی فیلم حضور داشته و دو مرتبه با سه فیلم سینمایی به عنوان نماینده سینمای افغانستان برای دریافت اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان به آموزشگاه اسکار معرفی شده است. جمشید نیز کارگردان و نویسنده است و این دو تا کنون کار های مشترک قابل دفاعی را ساخته اند.

اما ساخته آخر این دو که به کارگردانی و نویسندگی نوید و تهیه نمایندگی جمشید است، انتقاد های فراوانی را به سمت این دو برادر روانه نموده است. اما چرا نمی توان به راحتی از فیلم مردم در آب مطهر گذشت؟ فیلم هایی که این دو برادر ساختند نوید این را می داد که در سینمای فارسی زبان ایران و افغانستان تحول جدی شروع می گردد.

بهترین فیلم آن ها را می توان چند متر مکعب عشق دانست. فیلمی که برادران محمودی توانستند با ساخت آن در هفدهمین جشن سینمای ایران برنده تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین تدوین، بهترین نقش مکمل مرد، بهترین طراحی صحنه و معرفی استعداد را از آن خود نمایند.

علاوه بر این فیلم دیگر ساخته های این دو رد های پررنگی از مسائل مهاجران افغانستانی طبقه ای را داشت که صدای آن ها شنیده نمی گردد، اما فیلم آخر این دو برادر آیا همین راستا را ادامه داد؟ چرا که بعضی از منتقدان این فیلم را خاتمه کار آن ها می دانند.

چه خواهید دید؟

قصه چند جوان مهاجر افغان را روایت می نماید که قصد رفتن به اروپا را دارند. رونا: حامد از دریا نترسی یا از هر چی که بترسی بلای جونت میشه، حامد: نمی ترسم. این خلاصه توسط عوامل فیلم منتشر شده است، اما تمام فیلم نیست.

با پسری روبه رو هستیم که عظیم ترین هدف و دغدغه اش در زندگی مهاجرت است و هدف فیلم هم این است که به ظاهر دغدغه های او برای انجام این کار سخت را به تصویر بکشد. در ابتدا و برای آن که بار درام فیلم افزایش پیدا کند با یک داستان عاشقانه طرف هستیم.

نوید محمودی در خصوص این فیلم پیشتر گفته بود: مردن در آب مطهر درواقع یک فیلم عاشقانه در ادامه عاشقانه هایی است که درباره مهاجران افغان ساخته ایم البته این بار یه یک موضوع جدید درباره مهاجرت توجه نموده ایم که آن شرایط پذیرفته شدن مهاجران در اروپاست.

یعنی آن ها باید تن به بعضی از مسایل برای پذیرفته شدن بدهند که ما این موضوع را دستمایه ساخت فیلم قرار داده ایم. احساس می کنم فیلم عاشقانه ای است که به ویژه برای جوانان جذاب است.

علی شاد، ندا جبرائیلی، متین حیدری نیا، صدف عسگری، سوگل خلیق، علیرضا آرا، خیام وقار کاشانی، امیررضا رنجبران، پیمان مقدمی، مهتاب جعفری، فرید اسحاقی، محیا رضایی، فاطمه میرزایی، علیرضا مهران و فاطمه شکری بازیگران این فیلم هستند.

بازیگر این فیلم متوسط هستند. علی شاد، ندا جبرائیلی و متین حیدرنیا در ایفای نقش مهاجران افغانستانی توانسته اند بازی معمولی را ارائه دهند. با اندکی اغماض، لهجه ها نیز خوب و پذیرفتنی است. هر سه بازیگر بازی تحت کنترل و در چارچوب فیلم ارائه داده اند، اما ضعف شخصیت پردازی که برخاسته از فیلم نامه است، قابل چشم پوشی نیست.

منبع: فرادید

به "فیلم مردن در آب مطهر؛ انتها کار برادران محمودی؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فیلم مردن در آب مطهر؛ انتها کار برادران محمودی؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید