اولویت در اجرای پروژه های فناورانه شورورزی

به گزارش وبلاگ تاوافی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، روند تخریب محیط زیست ایران و بروز خشکسالی در منطقه ها مختلف یکی از معضلاتی است که اگر پاسخی درست و درخور به آن داده نشود؛ چالش های جدی گریبان گیر کشور خواهد شد.

اولویت در اجرای پروژه های فناورانه شورورزی

در حال حاضر بخش اعظمی از کشور جزء منطقه ها کم آب و خشک است؛ کشوری 4 فصل اما محصور در منطقه خشک آب و هوایی که به علت خشکسالی های اخیر بر ابعاد زمین های بایر و غیرقابل کشت آن افزوده می گردد.

کشورهای مختلفی در جهان هستند که به همین پدیده طبیعی دچارند؛ اما با کمک فناوری توانسته اند عوارض و آثار منفی آن را کاهش دهند. مهندسی شورورزی یکی از این فناوری ها است که می تواند در این مسیر چاره ساز باشد.

بنا بر تعریف عام از فناوری شورورزی؛ این تکنولوژی یعنی استفاده از آب های شور و بی انتها رودها و دریاهای شمال و جنوب کشور و تبدیل زمین های شور به جنگل و منطقه ها فراوریی چون فراوری انبوه گیاهان مفید، خوراکی، دارویی، صنعتی و پرورش انواع دام و طیور. تلاشی که می تواند اشتغال زایی خوبی برای بومیان منطقه ها مختلف کشور با استفاده از گیاهان شورزی. فناوری شورورزی نوعی کشاورزی است ولی با آب شور در زمین شور، و مکمل کشاورزی مرسوم ایجاد کند.

این فناوری مفیدی که در پی ایجاد توازن بین حفاظت از محیط زیست و رشد مالی، است با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در کشورمان در حال توسعه و به کارگیری است. بر همین اساس با کمک شرکت های دانش بنیان اجرای 4 پروژه را در اولویت قرار داده است.

کشت علوفه شورپسند، پرورش ماهی با زه آب، زراعت چوب از گیاهان شورپسند و پرورش گوسفند در این منطقه ها برنامه هایی است که می تواند ایران را در گذر از روزهای خشکسالی کمک کند.

این فناوری به افزایش تعامل صنایع با دانشگاه های پیشرو در این زمینه کمک می نماید و کمکگر کشور در اجرای برنامه های توسعه ای بر مبنای مزیت های بومی و منطقه ای خواهد بود

منبع: خبرگزاری مهر

به "اولویت در اجرای پروژه های فناورانه شورورزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اولویت در اجرای پروژه های فناورانه شورورزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید