شناسایی 29 محوطه تاریخی در نقده، محمدیار، اشنویه ونالوس

به گزارش وبلاگ تاوافی، 29 محوطه تاریخی در راستا طرح پایدار آبرسانی شهرهای نقده، محمدیار، اشنویه و نالوس آذربایجان غربی شناسایی شد که از این تعداد، 7محوطه وجود دارد که باید در طرح آبرسانی به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد تا با تعیین حریم یا تغییر راستا کانال آب، دچار آسیب نشوند.

شناسایی 29 محوطه تاریخی در نقده، محمدیار، اشنویه ونالوس

نرگس احمدی (سرپرست هیئت باستان شناسی در آذربایجان غربی) با اشاره به شناسایی 29 محوطه تاریخی در راستا طرح پایدار آبرسانی شهرهای نقده، محمدیار، اشنویه ونالوس، گفت: در پی استعلام شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مورد شناسایی محوطه های باستانی موجود در راستا طرح پایدار آبرسانی شهرهای نقده، محمدیار، اشنویه ونالوس با هدف تامین، تصفیه و انتقال آب شهرهای یاد شده و 59 روستا، آنالیز باستان شناسی این راستا 62 کیلومتری، انجام شد.

او با بیان اینکه فعالیت های میدانی آنالیز باستان شناسی راستا کانال آب شهر های اشنویه، نالوس، نقده و محمدیار، به اتمام رسیده است، توضیح داد: راستا کانال از سد اشنویه (چپرآباد) شروع شده و به تصفیه خانه ای در مجاورت شهر نالوس می رسد و از آنجا نیز از یک طرف به سمت ایستگاه پمپاژ و شهر اشنویه و از طرف دیگر به سمت شهر نقده و محمدیار حرکت می کند.

به صورت کلی راستا معین شده کانال آب، در امتداد جاده های اصلی آسفالت و دقیقا از کنار آنها و از میان باغ های کشاورزی، زمین های زراعی و روستاها عبور می کند اما در چند نقطه، جهت ایجاد مخازن از جاده های اصلی خارج شده و از میان زمین هایی زراعی طی راستا می کند.

این باستان شناس گفت: آنالیز های باستان شناسی این راستا در دو سطح؛ محدوده یک و نیم کیلومتر و محدوده 200 متری از هر طرف، انجام گرفت؛ بنابراین ابتدا محوطه های موجود در محدوده طرح، موردشناسایی نهاده شده سپس وضعیت آنها نسبت به راستا کانال آب، ارزیابی شد.

در آنالیز های میدانی این راستا 62 کیلومتری، 29 محوطه موردشناسایی نهاده شد که تقریبا همه آنها به جز دو مورد در فهرست آثار ثبتی شهرستان، قرار دارند، همچنین توالی فرهنگی محوطه شناسایی شده از دوران پیش از تاریخ تا دوره اسلامی را در بر می گیرد.

احمدی با بیان اینکه این پروژه با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شد گفت: در محدوده یک و نیم کیلومتری از هر طرف تعداد 22 محوطه موردشناسایی نهاده شد که متاسفانه تقریبا در همگی آنها تجاوز به عرصه و حریم اجرا شده است.

او در پایان توضیح داد: این راستا کانال کشی، آسیبی به این22 محوطه وارد نمی کند اما در محدوده 200 متری حریم کانال، 7محوطه وجود دارد که باید در طرح آبرسانی به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد تا با معین حریم یا تغییر راستا کانال آب، این محوطه ها دچار آسیب نشوند.

منبع: دنیای سفر

به "شناسایی 29 محوطه تاریخی در نقده، محمدیار، اشنویه ونالوس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی 29 محوطه تاریخی در نقده، محمدیار، اشنویه ونالوس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید