موبایل با دستتان چه می نماید؟

به گزارش وبلاگ تاوافی، اگر مدت زمان طولانی گوشی دستتان بگیرید، انگشت ها و شستتان کم کم دچار گرفتگی شده و ملتهب می شوند و انواع بیماری های دست را ایجاد می نمایند؛ مانند تاندونیت و سندرم تونل کارپال.

موبایل با دستتان چه می نماید؟

به گزارش بهداشت نیوز، از تایپ کردن نامه های اداری گرفته تا تکست و پیغام دادن با موبایل، همهٔ اینها باعث می شوند مدت زمان طولانی از روزتان را با اسکرین ها مشغول باشید. با نگه داشتن موبایل، تبلت یا کنترلرهای بازی های ویدئویی، انگشت هایی که بسیار تحت تأثیر قرار می گیرند انگشت کوچک و انگشت شست هستند. با استفاده های زیاد از این وسایل، مچ دست ها نیز تحت تأثیر نحوهٔ نگه داشتن موبایل قرار می گیرند. اگر مدت زمان طولانی گوشی دستتان بگیرید، انگشت ها و شستتان کم کم دچار گرفتگی شده و ملتهب می شوند و انواع بیماری های دست را ایجاد می نمایند؛ مانند تاندونیت و سندرم تونل کارپال.

استفاده زیاد از موبایل باعث درد مچ می گردد؛ زیرا تاندون هایی که به انگشت شست متصل می شوند در قسمت مچ ملتهب خواهند شد. آرنج شما نیز در صورت زیاد خمیده ماندن به خاطر نگه داشتن موبایل می تواند تحت تأثیر قرار بگیرد. شاید این عارضه آن قدر شدید گردد که احتیاج به عمل جراحی داشته باشد؛ اما اگر علائمتان نسبتاً خفیف اند، توصیه های زیر می توانند یاریتان نمایند تا حدودی درد دستتان را تسکین دهید.

حرکات کششی دست انجام دهید

استراحت های مداوم دست مهم است. حین استراحت هایی که به دستتان می دهید و موبایل را کنار می گذارید، حتماً مچ، تاندون های دست و عضلات را به عقب و جلو بکشید و آنها را منعطف نگه دارید.

از کمپرس گرم و سرد بهره ببرید

کمپرس گرم، تاندون ها و عضلات پیرامون دست را شُل می نماید که باعث می گردد بهتر حرکت نمایند. در خصوص درد حادی که حدود یک هفته طول کشیده است، کمپرس سرد می تواند بهتر از کمپرس گرم باشد؛ چون گرما ممکن است باعث التهاب و تشدید درد گردد.

ماساژ دهید

ماساژ دست می تواند گرفتگی و اسپاسم عضلات را رفع کند.

به انگشت شستتان استراحت دهید

انگشت شست شما به احتمال زیاد انگشتی است که بیشترین استفاده را از آن حین کار با موبایل می کنید که می تواند منجر به آرتروز شست، تاندونیت شست و کوتاه شدن این انگشت گردد. برای پیشگیری از این اتفاق باید گاهی از انگشت های دیگر نیز برای تایپ کردن روی اسکرین بهره ببرید. قلم لمسی نیز می تواند روش خوبی برای استراحت دادن به شستتان باشد.

از ویس به جای متن یا از حالت voice - to - text بهره ببرید

اگر دچار دست درد هستید و مجبورید پیغامی بفرستید در صورت امکان به جای پیغام متنی ویس ارسال کنید یا اگر حتماً باید پیغام متنی باشد می توانید از حالت voice - to - text بهره ببرید تا به انگشت هایتان فشار نیاید.

چند راه حل دیگر

. اغلب به جای ارسال پیغام متنی به دوستان و خانواده با آنها تماس بگیرید و حرف بزنید.

. هنگام استفاده از موبایل، مکرراً دست را عوض کنید.

. به محض اینکه احساس کردید دستتان خسته شده یا درد گرفته موبایل را کنار بگذارید.

. هر وقت که امکان دارد به جای اینکه موبایل را با دستتان نگه دارید از هولدر بهره ببرید.

از شرایط گردنتان غافل نشوید

بیشتر ما ساعت های طولانی با موبایل مشغولیم و پوزیشن درستی هم نداریم؛ سرمان را زیاد پایین می گیریم یا قوز می کنیم. این شرایط نادرست گردن و کمر می تواند مسائلی ایجاد کند، مثلاً دردهای مزمن در گردن و کمر و زانوها، مسائل گردش خون، سوزش معده و مسائل گوارشی!

حرکات مکرر حین استفاده از موبایل با شرایط نادرست بدن همان طور که گفتیم نه تنها می تواند باعث آسیب دست بلکه منجر به تاندونیت گردن نیز بگردد. استفاده زیاد از موبایل باعث درد مچ می گردد؛ زیرا تاندون هایی که به انگشت شست متصل می شوند در قسمت مچ ملتهب خواهند شد. آرنج شما نیز در صورت زیاد خمیده ماندن به خاطر نگه داشتن موبایل می تواند تحت تأثیر قرار بگیرد

برای پیشگیری از آسیب گردن

حتی اندکی ناترازی در ستون فقرات می تواند فشار زیادی به بدن وارد کند. به ازای هر دو سانتیمتری که سر شما جلوتر از بدنتان قرار می گیرد، چهار ونیم کیلوگرم فشار بیشتری روی شانه هایتان می افتد. پس حساب کنید وقتی حین کار با موبایل به پایین نگاه می کنید چه فشاری به شانه ها و گردنتان وارد می گردد. پس شرایط بدنتان را درست کنید. به جای اینکه سرتان را پایین نگه دارید، موبایل را در سطح چشم هایتان نگه دارید. استراحت دادن به خودتان را از قلم نیاندازید.

به چشم هایتان نیز استراحت بدهید و حداقل هر بیست دقیقه یک بار بیست ثانیه به فاصلهٔ بیشتر از شش متری خود نگاه کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر بی حسی و گزگز و گرفتگی دستتان بعد از اینکه موبایل را کنار گذاشتید رفع می گردد پس به درمان احتیاجی ندارید. اما اگر زمانی که از موبایل استفاده نمی کنید هم این علائم را دارید پس توصیه می کنیم به پزشک مراجعه نمایید تا با معاینه و انجام تست هایی تشخیص داده گردد مقدار آسیبی که دستتان دیده تا چه مقدار است. ممکن است دچار آسیب ناشی از فشار مکرر، سندرم تونل کارپال، سندرم تونل کوبیتال، تاندونیت یا آرتروز شده باشید که در صورت تشدید و عدم درمان می تواند غیرقابل درمان شده و دستتان را ناتوان کند. درمان تاندونیت، آرتروز یا آسیب عصب شامل بی حرکت نگه داشتن دست با بریس یا اسپلینت، مصرف دارو و حتی عمل جراحی می گردد.

اگر دچار دست درد ناشی از استفاده زیاد از موبایل هستید، ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند محدودکردن مدت زمان استفاده از موبایل و دیگر ابزارهای دستی می تواند یاری زیادی به پیشگیری از درد و آسیب بیشتر دست بکند.

منبع: فرارو

به "موبایل با دستتان چه می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "موبایل با دستتان چه می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید