نوشیدنی های انرژی زا و خطر ابتلا به چند بیماری
به گزارش وبلاگ تاوافی، نوشیدنی های انرژی زا برای کسانی که در طول روز احتیاج به انرژی بیشتری دارند، تبلیغ می شوند. اگرچه گاهی اوقات نوشیدنی های انرژی زا با نوشیدنی های ورزشی اشتباه گرفته می شوند، اما نوشیدنی های انرژی زا محصولی کاملا متفاوت هستند. آن ها برای افزایش سطح هوشیاری و انرژی به بازار عرضه می شوند و حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین و مقادیر فراوانی قند هستند.
بعلاوه بسیاری از نوشیدنی های انرژی زا حاوی آب گازدار، حدود 40 گرم قند (از ساکارز و گلوکز)، شیرین کننده های مصنوعی، حدود 200 میلی گرم کافئین که این میزان برابر با کافئین موجود در دو فنجان قهوه دم نموده است و مواد دیگری مانند ویتامین های گروه B و گیاهانی مانند جینسینگ و گوارانا به عنوان افزایش دهنده انرژی هستند.
تحقیقات نشان داده است که مصرف نوشیدنی های حاوی قند بالا از هر نوعی می تواند منجر به افزایش وزن و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری های قلبی عروقی و نقرس گردد. به علت میزان شکر و مواد محرک در نوشیدنی های انرژی زا این نگرانی وجود دارد که این نوشیدنی ها ممکن است برای نوجوانان و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند، نه تنها مفید نباشد، بلکه مضر هم باشد.
باید توجه کرد که جوانان از بزرگ ترین مصرف کنندگان این نوشیدنی ها محسوب می شوند. یک نوشیدنی انرژی زا ممکن است به وسیله نوجوانان یا دانشجویانی که در طول شب برای امتحانات بیدار می مانند، یا به وسیله یک ورزشکار جوان قبل از یک بازی مهم استفاده گردد. در حالی که این نوشیدنی ها در کنار افزایش موقت انرژی اثرات سوئی بر بدن دارد.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اثرات سوء این نوشیدنی ها از قبیل افزایش استرس، ایجاد رفتارهای تهاجمی مانند دعوا، افزایش فشار خون، افزایش خطر چاقی و دیابت نوع 2، کیفیت پایین خواب و تحریک معده و... است.
منبع: گردشبان