برطرف مسائل گوارشی دام و افزایش امنیت غذایی با محصول ایرانی
به گزارش وبلاگ تاوافی به نقل از معاونت علمی و فناوری، فهیمه موسوی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: مقدار اسیدی یا قلیایی بودن شکمبه گاوها باید بهینه باشد در غیر این صورت، مصرف خوراک افت می نماید و با بروز اسیدوز، چربی شیر و قوام مدفوع کاهش پیدا نموده و در نتیجه سلامتی گاوها به خطر می افتد.

وی اضافه کرد: اضافه کردن بافرها به جیره غذایی دام ها یکی از برترین راهکارهای تغذیه ای برای بهینه سازی شرایط شکمبه است. به ترکیبی هم که توانایی حفظ پی اچ را داشته باشد، بافر گفته می گردد.
به گفته وی، نوع ماده اولیه مورد استفاده در این ترکیب برای اولین بار در خوراک دام استفاده شده است. این ترکیب توان مقاومت در دما و اسید شکمبه را دارد و از شکمبه عبور نموده و وارد روده شده که باعث افزایش جذب و بهبود قابلیت هضم می گردد و علاوه بر آن، از اسهال تغذیه ای پیشگیری می نماید.
موسوی با بیان اینکه این ترکیب به شکل پودر، در خوراک انواع دام سبک و سنگین استفاده می گردد، گفت: این خوراک در دام هایی چون گاو، گوساله، گوسفند و بز، به عنوان آنتی اسید عمل نموده و ضمن حذف اسید شکمبه، باعث می گردد تا خوراک دام کاهش پیدا نکند. این اتفاق سبب می گردد تا اندازه شیر و چربی موجود در شیر دام با کاهش روبرو نگردد.
مدیر شرکت ادامه داد: بسیاری از دامداران، تا پیش از فراوری این محصول، از جوش شیرین استفاده می کردند که حلالیت بالایی داشت و به محض ورود به شکمبه، حل می شد و این نتایجی که امروز از استفاده این محصول به دست آمده را نشان نمی داد.
منبع: خبرگزاری مهر