طرز تهیه دلمه برگ کلم

به گزارش وبلاگ تاوافی، دلمه کلم برگ یکی از انواع دلمه های خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با مواد متنوعی تهیه می شود

طرز تهیه دلمه برگ کلم

به گزارش وبلاگ تاوافی به نقل از چی شی

مواد لازم برای 4 نفر
برنج1 پیمانه
گوشت چرخ کرده300 گرم
لپهنصف پیمانه
کلم کلم1 عدد بزرگ
پیاز1 عدد بزرگ
شکر4 قاشق سوپخوری
سرکه سفید4 قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده1 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سبزی دلمه300 گرم
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت دلمه کلم برگ

مرحله اول

ابتدا لپه را در یک کاسه آب می ریزیم، سپس نصف قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت 2 ساعت خیس بخورد. پس از گذشت 2 ساعت لپه را آبکشی می کنیم و به همراه 2 لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم تا بپزد.

مرحله دوم

برنج را هم از 2ساعت قبل در یک ظرف آب می خیسانیم تا نرم شود، سپس آبکشی می کنیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و پیاز را پس از خرد کردن به همراه کمی روغن در تابه تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.

مرحله سوم

در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمکف فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد و سرخ شود. در ادامه رب گوجه فرنگی و زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رب سرخ شود.

مرحله چهارم

حالا تابه را از روی حرارت بر می داریم و برنج خیسانده شده را به همراه سبزی خرد شده و لپه به مواد اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم. در این مرحله شکر و سرکه را هم اضافه می کنیم و طعم مواد را می چشیم و در صورت تمایل سرکه یا شکر اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا برگ های کلم سفید را داخل آب جوش می ریزیم تا نرم شوند، سپس پس از اینکه خنک شدند از مواد داخل کلم برگ می ریزیم و به صورت بقچه ای یا لوله ای جمع می کنیم و داخل قابلمه به صورت منسجم در کنار هم می چینیم تاب از نشوند.

مرحله ششم

پس از اینکه کار پیچیدن دلمه ها به انتها رسید، 2 تا 3 لیوان آب جوش روی دلمه ها می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم بپزند. اگر می خواهید برای روی دلمه ها همسس درست کنید می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی یا رب انار را تفت دهید.

مرحله هفتم

سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و انواع ادویه های دلخواه به آن اضافه کنید، حالا نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و مواد را به خوبی ترکیب کنید. پس از اینکه آب داخل قابلمه به طور کامل تبخیر شد سس را می توانید اضافه کنید.

منبع: جام جم آنلاین

به "طرز تهیه دلمه برگ کلم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه برگ کلم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید