برگ هایی هزار رنگ!

به گزارش وبلاگ تاوافی، اگر تا به حال کروتون را ندیده اید، نصف عمرتان بر فناست! گیاهی با برگ های هزار رنگ و شاخسار خیره کننده می خواهید؟ کروتون در خدمت شماست!

برگ هایی هزار رنگ!

کروتون تمام زیبایی که از یک گیاه خانگی انتظار دارید را به شما می دهد برگ های کروتون در انواعی از رنگ ها و تقریبا تمام شکل ها، یافت می شوند. تنها بدی که کروتون دارد این است که نگهداری سختی دارد و راضی نگه داشتن گیاه اندکی مشکل است. البته همین کروتونی که در خانه ها جان ما را به لب می رساند تا رشد کند و سرحال بماند، در منطقه ها استوایی مانند مالزی، بسیار راحت رشد می نماید و خم به ابرو نمی آورد! کروتون آب و هوای گروم و مرطوب، آب فراوان و نور لکه دار را دوست دارد. مسئله ای که کروتون در درون خانه دارد، بیشتر مربوط به درجه حرار ت است؛ وقتی هوا سرد می گردد، گیاه آغاز به برگ ریزی می نماید.

با وجود همه سختی هایی که ممکن است در هنگام پرورش کروتون با آنها رو به رو شوید، باز هم بهتر است آن را نگهدارید چرا که رنگ های شاخسار آن بی مانند است!

- نور

کروتون به مکانی با نور زیاد و غیر مستقیم احتیاج دارد. این گیاه نور فیلتر نشده و آفتاب مستقیم را دوست ندارد، اما در آفتاب لکه دار (مخلوط آفتاب و سایه زیاد) به خوبی رشد می نماید. هر چه نور بهتری به گیاه برسد، برگ های گیاه رنگارنگ تر خواهند شد.

- آبیاری

خاک گیاه را در طول تابستان مرطوب نگه دارید و با فرا رسیدن زمستان آبیاری را به دو هفته یک بار کاهش دهید.

- رطوبت

گیاه را در طول فصل رشد غبار پاشی کنید. غبار پاشی را با آب بدون املاح و هم دمای محیط انجام دهید. از آب مقطر هم می توانید بهره ببرید. برای راحت شدن کار می توانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه هم بهره ببرید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزه ها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد.

- دما

بهتر است کروتون را در مکانی با هوای گرم قرار دهید و آن را از معرض هوای سرد و بادهای سرد و خشک دور نگه دارید.

- خاک

خاکی با زهکشی عالی، برترین خاک برای کاشت کروتون است.

- کود دهی

گیاه را در طول فصل رشد با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد احتیاج گیاه هستند، کود دهی کنید. می توانید در ابتدای فصل رشد یک بار از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می نمایند و در اختیار گیاه قرار می دهند هم بهره ببرید.

تکثیر

کروتون به راحتی به وسیله قلمه ساقه تکثیر می گردد. برای تکثیر گیاه به این روش، در ابتدای فصل رشد چند ساقه نسبتا جوان از گیاه را به یاری تیغ یا چاقویی تیز و استریل از آن جدا کنید. قلمه ها را در هورمون ریشه زایی قرار دهید تا شانس موفقیت تان بالا برود. چند گلدان کوچک را پر از خاک مخصوص جوانه زنی کنید و سپس قلمه ها را در آن بکارید. قلمه ها را در محیطی گرم و با رطوبت بالا قرار دهید. بعد از چند وقت رشد نو را در آنها مشاهده می کنید.

روش دیگر تکثیر گیاه، کاشت جوانه ها یا گیاهچه هایی است که گیاه مادر فراوری می نماید. این گیاهچه ها به کلی از گیاه اصلی متفاوت هستند. می توانید آنها را از گیاه جدا نموده و در گلدانی دیگر بکارید.

کروتون به راحتی به وسیله کاشت برگ تکثیر نمی گردد و گیاهانی که از بذرها فراوری می شوند هم مثل گیاه مادر نمی شوند. تنها گیاهانی که به وسیله قلمه رشد می نمایند شبیه به گیاه مادر اند.

تعویض گلدان

برای تعویض گلدان، در فصل بهار، هر زمان که احتیاج بود دست به کار شوید. در این هنگام ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک گردد. سپس به کف و دیواره های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می گردد. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و درون آن 3 تا 5 سانتی متر از خاکی با پایه پیت بریزید. گیاه را در گلدان نو قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید.

منبع: فوت و فن / thespruce.com

به "برگ هایی هزار رنگ!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برگ هایی هزار رنگ!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید